Menu

Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed

NUNA MED 2013.

Psykiatri.

Poul Bisgaard, specialist i psykiatri. Dronning Ingrids Hospital, Nuuk.

Emner: Telepsykiatri og kulturens betydning for psykiatriske lidelser.

Stort set møder vi hver dag en eller flere, af Grønlands 56.000 indbyggere, som har behov for en samtale med en specialist i psykiatri. Et behov det var meget vanskeligt at dække før telemedicinens tid.

Tidligere begrænsede de geografiske afstande muligheden for patientkontakt, men takket være den teknologiske udvikling har det Grønlandske Sundhedsvæsen fået et kæmpe løft.

Det vil blive belyst hvad det betyder for behandlingen af psykisk syge I Grønland at det I dag ved brug af telepsykiatri er muligt for befolkningen at tale med en psykiater, selv om de reelt befinder sig mange hundrede kilometer væk, men også hvad behandling på modersmål betyder for resultatet. Vi må jo ikke glemme at man aldrig kan udtrykke sine følelser og inderste tanker lige så præcist på et fremmed sprog, som man kan på sit eget sprog.

Desuden anvendes der under telepsykiatrisk samtale verbal som nonverbal kommunikation, såvel som emotioner/ følelser spiller en stor rolle. For at give tilhørerne en bedre forståelse af dette vil antropolog Gitte Trondheim, fra Ilisimatusarfik i Nuuk, fremlægge sit syn på sagen.

For dybere forståelse har psykiater Davor Mucic fra Danmark takket ja til at fortælle om sig selv og sit arbejde som telepsykiater. Pga. de geografiske afstande er store, benytter vi teknologien. og giver til sidst en ikke-”face to face” fremlæggelse.